Din luna Septembrie 2022, de când s-a schimbat componența Consiliului Director și a fost actualizat Statutul, Institutul Verde s-a concentrat pe o reorganizare totală, planificare și pe atragerea cât mai multor resurse pentru a susține activitatea viitoare.

Granturi accesate

  • Google for NGOs pentru Cloud, buget publicitate, resurse tehnice diverse (utilizarea diferitelor APIs pentru proiectele IV)
  • Canva for NGOs pentru realizarea materialelor grafice
  • Cloudflare (Project Galileo) pentru securizarea și distribuția eficientă a datelor
  • ODJO pentru ONG-uri pentru realizarea mărcii și website-ului

Rebranding și repoziționare

Institutul Verde se bucură acum de o siglă nouă, un website nou și o imagine nouă în general. Noua siglă este compusă din șase frunze, de culori diferite, reprezentând sinergie, diversitate și pluralism.

De asemenea, Institutul Verde își asumă un nou drum, apolitic, concentrat pe societatea românească și parcursul ei verde.

Conceptul României Verzi

Majoritatea membrilor echipei Institutului Verde nu are experiență politică și organizațională nonguvernamentală, așa că am început să petrecem mult timp analizând din mai multe unghiuri complexitatea problemelor sociale și sistemice care ne împiedică sau, în cel mai bun caz, frânează revoluția verde. Practic, am făcut primii pași către înțelegerea situației naționale actuale și către identificarea parcursului ideal pentru a o îmbunătăți.

Unul dintre acești pași s-a concretizat în redactarea unei serii de articole despre circuitul apei în natură, cu focus pe cum este tratată apa reziduală în România și cum ar trebui tratată pentru a ne alinia la standardele internaționale.

Proiecte noi

Am pregătit două proiecte prin forțe proprii. Ambele vor fi lansate la începutul anului 2022 și, credem noi, vor avea un impact pozitiv și cuantificabil.

Soluțiile noastre

Proiectul Soluțiile noastre presupune centralizarea și filtrarea soluțiilor venite din comunitate pentru probleme mici și mari care ne afectează pe toți.

The Green Team

Proiectul The Green Team reprezintă un concept inovativ de educare, dedicat tinerilor, prin evenimente axate pe trai responsabil, activități de grup și implicare activă.

Te-ar putea interesa și